Martisor de noroc aducator

Prin proiectul educațional Mărțișor, de noroc aducător, am reușit să schimbăm opinii cu elevii noștri, fără a fi împinși de la spate, ci din plăcere. Prin ,,lectura-descoperire”, ei au aflat lucruri noi despre apariția primelor mărțișoare la români, despre șnurul alb-roșu, și despre legendele lunii martie: Legenda mărțișorului, Legenda Babei Dochia, Legenda mucenicilor. Elementul de noutate pe care l-am propus a constat în modul de exploatare a valențelor educative ale textelor citite.

Activitățile de învățare au fost astfel selectate încât să contribuie la dezvoltarea inteligenței emoționale a elevilor, căci pofta vine … citind. Nu în ultimul rând, am realizat, într-o atmosferă de voie bună și optimism, un atelier de lucru, care a contribuit la dezvoltarea înclinațiilor și aptitudinilor elevilor, la organizarea rațională și plăcută a timpului liber, la competiție, ajutor reciproc și fair-play. Totodată, am realizat și o expoziție de mărtișoare pe holurile școlii, prilej de bucurie și mândrie pentru toți participanții.

A fost un timp dedicat primăverii, renașterii naturii, plăcerii lecturii și a lucrului manual. Subliniem doar faptul că ceea ce e valabil pentru elevii noștri, e valabil și pentru noi, dascălii lor, căci mărțișoarele realizate au fost purtătoare de noroc.

Titlul proiectului: Proiect educațional ,,Mărțișor, de noroc aducător”

Perioada de desfășurare: 1 martie 2017

Locul desfășurării: Școala Gimnazială nr. 2 (sălile de clasă, holurile școlii)

Scopul proiectului: dobândirea informațiilor cu privire la semnificația mărțișorului, prin consultarea legendelor lunii martie (Legenda mărțișorului, Legenda Babei Dochia, Legenda mucenicilor), a  activităților de confecționare a produselor de tip hand-made și prin realizarea expoziției pe holurile școlii

Coordonatorii proiectului: prof. Vasile Marian, Director

prof. înv. primar Bocman Mariana-Denisa, Director-adjunct

prof. Călae Claudia, limba română

prof. Condrache Gabriela, limba română

prof. Dan Alina, religie

prof. Marinescu Mihaela, biologie

Resurse umane: elevii claselor primare și gimnaziale

cadrele didactice ale școlii

GALERIE FOTO

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *