Prin proiectul educațional Mărțișor, de noroc aducător, am reușit să schimbăm opinii cu elevii noștri, fără a fi împinși de la spate, ci din plăcere. Prin ,,lectura-descoperire”, ei au aflat lucruri noi despre apariția primelor mărțișoare la români, despre șnurul alb-roșu, și despre legendele lunii martie: Legenda mărțișorului, Legenda Babei Dochia, Legenda mucenicilor. Elementul de noutate pe care l-am propus a constat în modul de exploatare a valențelor educative ale textelor citite.

Activitățile de învățare au fost astfel selectate încât să contribuie la dezvoltarea inteligenței emoționale a elevilor, căci pofta vine … citind. Nu în ultimul rând, am realizat, într-o atmosferă de voie bună și optimism, un atelier de lucru, care a contribuit la dezvoltarea înclinațiilor și aptitudinilor elevilor, la organizarea rațională și plăcută a timpului liber, la competiție, ajutor reciproc și fair-play. Totodată, am realizat și o expoziție de mărtișoare pe holurile școlii, prilej de bucurie și mândrie pentru toți participanții.

A fost un timp dedicat primăverii, renașterii naturii, plăcerii lecturii și a lucrului manual. Subliniem doar faptul că ceea ce e valabil pentru elevii noștri, e valabil și pentru noi, dascălii lor, căci mărțișoarele realizate au fost purtătoare de noroc.

Titlul proiectului: Proiect educațional ,,Mărțișor, de noroc aducător”

Perioada de desfășurare: 1 martie 2017

Locul desfășurării: Școala Gimnazială nr. 2 (sălile de clasă, holurile școlii)

Scopul proiectului: dobândirea informațiilor cu privire la semnificația mărțișorului, prin consultarea legendelor lunii martie (Legenda mărțișorului, Legenda Babei Dochia, Legenda mucenicilor), a  activităților de confecționare a produselor de tip hand-made și prin realizarea expoziției pe holurile școlii

Coordonatorii proiectului: prof. Vasile Marian, Director

prof. înv. primar Bocman Mariana-Denisa, Director-adjunct

prof. Călae Claudia, limba română

prof. Condrache Gabriela, limba română

prof. Dan Alina, religie

prof. Marinescu Mihaela, biologie

Resurse umane: elevii claselor primare și gimnaziale

cadrele didactice ale școlii

GALERIE FOTO

 

Martisor de noroc aducator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *